Ribs med grillet mais og bbq-saus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er skikkelig momsemat! Rubbet baby back ribs som har kost seg i smokeren eller på grillen i flere timer, slik at kjøttet blir ekstra mørt og løsner lett fra beina. Server den med hjemmelaget BBQ-saus og grillede maiskolber.
Ingredienser
-
2 stk. baby back ribs
Rub:
-
125 g brunt sukker -
160 g sukker -
50 g paprikapulver -
25 g hvitløkspulver -
75 g salt -
25 g malt sort pepper pepper -
10 g malt ingefær -
15 g løkpulver -
7 g malt spisskummen -
4 g chipotle chilipulver
BBQ-saus:
-
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
1,5 ts chilipulver -
0,5 ts salt -
4 ts chipotle chilipulver -
1,25 dl kaffe -
1,25 dl worchestershiresaus -
2,5 dl ketchup -
1,25 dl eplecidereddik -
100 g brunt sukker
Tilbehør:
-
4 stk. hermetiske maiskolber -
2 ss smør -
1 ts flaksalt
Slik gjør du
1. Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
2. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
3. På rå baby back ribs sitter det en membran (hinne) over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller en spiseskje, slik at du får bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
4. Strø rub på baby back ribsene, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.
5. Lag BBQ-saus. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
6. Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
7. Tilsett resten av ingrediensene. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen. Blend med en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.
8. Legg maiskolber i smokeren/grillen og grill til maiskolbene er gjennomvarme. Pensle med smør og strø på flaksalt.
9. Del baby back ribsene etter bena. Server dem varme med grillet mais og bbq-saus. Det smaker også godt med coleslaw og ovnsbakte poteter til.