Romescosaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En klassisk spansk saus fra Catalonia, tradisjonelt servert til fisk, men også nydelig til all grillmat, grønnsaker og som dip til brød. Dette er en forenklet versjon med ferdig grillet paprika på glass.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g hermetisk grillet paprika -
200 g soltørkede tomater i olje -
2 dl mandler -
2 båter hvitløk -
2 ss rødvinseddik -
1 ts røkt paprikapulver -
0,25 ts kajennepepper -
2 dl olivenolje
Slik gjør du
- Ha grillet paprika, mandler, soltørkede tomater, rødvinseddik, røkt paprikapulver og kajenne i en hurtigmikser og kjør det til en jevn, glatt mos. Spe med olivenolje i en fin stråle.
- Smak til med salt, kvernet pepper og litt mer kajennepepper og eddik etter smak
- Sett kaldt til servering. Sausen kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 10 dager.
I Spania blir romescosaus oftest servert til fersk fisk, kylling og biff, men den passer også utmerket til grillede eller stekte grønnsaker som for eksempel blomkål, squash, aubergine og poteter, og til egg i alle fasonger. Sausen kan også serveres som dip sammen med ferskt brød eller rå grønnsaker.