Salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrkjøtt kan brukes til mange forskjellige retter! Her har vi laget en salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære - perfekt når du er ute etter skikkelig comfort food!
Ingredienser
porsjoner
-
100 g flatbiff av reinsdyr -
1 ss smør til steking -
6 stk. aspargesbønner -
4 blader crispisalat -
1 stk. pære -
2 ss valnøttkjerner -
1 ss honning
Blåmuggostdressing:
-
25 g blåmuggost -
3 ss lettrømme eller créme fraîche -
1 ts sitronsaft
Slik gjør du
- Kok opp aspargesbønner raskt i en kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Ha aspargesbønnene over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Da bevarer du den grønne, fine fargen. Finsnitt aspargesbønnene.
- Ha blåmuggost og rømme i en bolle, og kjør med en stavmikser til en glatt dressing. Smak til med sitronsaft, eventuelt salt og nykvernet pepper.
- Krydre reinsdyrbiffen med salt og pepper, og stek den i 1-2 minutter på hver side i en varm stekepanne med smør. La biffen hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
- Skyll salaten og tørk den godt. Legg bladene over på en dyp tallerken.
- Skjær pære i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og legg skivene over salatbladene. Dryss over de finsnittede aspargesbønnene.
- Skjær biffen i tynne skiver og legg over på tallerkenen sammen med blåmuggostdressing. Dryss grovhakkede nøtter over til slutt.
Server den crispy salaten med saftig og mør reinsdyrbiff. Topp gjerne med honning og litt grovkvernet pepper rett før servering.