Sis köfte - tyrkisk kebab
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kjøttdeig av lam -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
4 ss hakket bladpersille eller koriander -
1 ts paprikapulver -
1 ts malt spisskummen -
0,5 ts kajennepepper -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
2 ss nøytral olje til pensling
Slik gjør du
- Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
- Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
- Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
- Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
- Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtdressing, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.
Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.