Sis köfte - tyrkisk kebab

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  3. Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  4. Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  5. Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtdressing, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.
Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.