Skolebolle med rabarbra

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker skolebrød, og for å gjøre den enda bedre er denne fylt med både rabarbrakompott og vaniljekrem. Dette er bollene Martin Haub fra Bakermesterskapet disker opp med for å best mulig utnytte norsk rababra i sesong!

Ingredienser

1  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 275 g helmelk
  • 90 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 g salt
  • 1 stk. egg
  • 90 g romtemperert smør

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Til steking:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss helmelk til pensling
  • 20 g perlesukker

Slik gjør du

Lag gjerne en stor porsjon rababrakompott, og bruk som topping på desserter, kaker eller som pålegg på brødskiva. 

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

bar