Skolebolle med rabarbra
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Alle elsker skolebrød, og for å gjøre den enda bedre er denne fylt med både rabarbrakompott og vaniljekrem. Dette er bollene Martin Haub fra Bakermesterskapet disker opp med for å best mulig utnytte norsk rababra i sesong!
Ingredienser
1 porsjoner
Vaniljekrem:
-
1 stk. vaniljestang -
4 dl melk -
1 dl kremfløte -
4 stk. eggeplomme -
60 g sukker -
15 g maisenna -
15 g hvetemel
Rabarbrakompott:
-
500 g rabarbra -
200 g sukker -
25 g sitronsaft -
1 ts agar agar
Bolledeig:
-
500 g hvetemel -
275 g helmelk -
90 g sukker -
10 g vaniljesukker -
25 g fersk gjær -
3 g salt -
1 stk. egg -
90 g romtemperert smør
Rabarbrasirup:
-
500 g rabarbra -
150 g sukker -
2 dl vann
Til steking:
-
1 stk. egg til pensling -
2 ss helmelk til pensling -
20 g perlesukker
Slik gjør du
Lag gjerne en stor porsjon rababrakompott, og bruk som topping på desserter, kaker eller som pålegg på brødskiva.
Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.