Skrei med karri- og kokossaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fersk skrei i sesong er noe av det beste du kan legge på tallerkenen! Her har vi brukt skiver av halestykket på skreien, og gitt dem følge av en karri- og kokossaus med masse herlig smak. A match made in heaven!
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg skrei i skiver (halestykker) -
2 l vann -
1 dl salt -
1 ss eddik, 7 % -
1 stk. laurbærblad -
1 ts hel pepper -
100 g frosne erter -
1 stk. finstrimlet vårløk -
1 stk. finstrimlet gulrot -
0,5 potte frisk koriander -
0,5 ts chiliflakes
Karri- og kokossaus
-
1 stk. løk -
1 stk. rød paprika -
2 ss olivenolje -
2 båter hvitløk -
1 bit tommelstor frisk ingefær -
1 ts malt spisskummen -
0,25 ts kajennepepper -
3 ss mild karri -
2 pk kokosmelk á 250 g -
2 dl fiske- eller kyllingkraft
Slik gjør du
Server retten rykende varm, gjerne med kokt ris eller byggris som tilbehør.