Smørbrød med reinsdyrskav og kremet sopp
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Det er ikke mye som skal til for å skape en helt spesiell stemning. Litt godt brød, litt godt kjøtt, litt sopp og litt fløte. Med reinsdyrskav i fryseren har du alltid utgangspunktet for et nydelig måltid.
Ingredienser
2 porsjoner
-
0,5 pose reinsdyrskav (250 g) -
100 g frisk sjampinjong eller annen sopp -
2 ss smør eller margarin til steking -
0,5 stk. løk -
2 dl matfløte eller rømme -
1 ts dijonsennep -
2 skiver grovt landbrød -
0,5 pose babyspinat -
0,5 dl granateple kjerner eller tyttebær
Slik gjør du
- Varm en stekepanne og stek reinsdyrskav i litt av smøret på høy varme til det skifter farge. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over på en tallerken.
- Varm stekepannen på nytt med resten av smøret og stek løk og sjampinjong til det begynner å bli gyllent. Ha skavet tilbake i pannen og hell i fløte eller rømme og sennep. La det hele koke inn til det tykner, og smak til med litt salt og pepper.
- Rist brødskivene i brødrister eller stek det i en stekepanne med litt smør.
- Legg de stekte brødskivene på hver sin tallerken og legg på salat. Fordel kjøtt og sopp på skivene og dryss granateplekjerner over. Kvern litt svart pepper over til slutt.
Dette er en nydelig måte å bli kvitt rester av reinsdyrstek med tilbehør på. Vil du ha enda mer smak, så bland inn et par knuste einerbær og litt tørket timian. Har du ikke verken granateple eller tyttebær, kan en klatt rognebærgelé eller litt tyttebærsyltetøy være godt til.