Soppsmør
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Soppsmøret har en nydelig, mild soppsmak, og kan brukes på ferskt brød, i bakte poteter eller som tilbehør til vilt- eller lammekjøtt. Bruker du tørket sopp, bør den bløtlegges i litt varmt vann før den stekes.
Ingredienser
porsjoner
Gir ca 250-300 g ferdig soppsmør
-
200 g romtemperert smør -
200 g sopp -
2 stk. sjalottløk -
1 ss sitronsaft -
1 ss soyasaus eller soppsoya -
1 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
- Rens soppen grundig og damp den i tørr stekepanne til nesten all væske er borte. Bruker du tørket sopp, så bløtlegg den i varmt vann i 10 minutter før bruk.
- Tilsett litt smør og finhakket sjalottløk og stek videre til soppen er gyllen. Press over litt sitron.
- Avkjøl soppen helt og finhakk den med kniv eller kjøkkenmaskin. Bland sopp og hakket timian med romtemperert smør og smak til med soyasaus, salt og pepper.
- Rull smøret til en pølse i litt matpapir eller plastfolie og legg det kaldt. Bruk smøret på smørbrød, eller som et spesielt kryddersmør til stekt kjøtt eller bakte poteter.
Smøret kan varieres ved å tilsette for eksempel hvitløk og forskjellige urter, eller ved å bytte ut sitronsaften med sherry eller hvitvin. Men pass på å ikke drukne den fantastiske soppsmaken!