Spagetti bolognese med lam
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
3 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
400 g kjøttdeig av lam -
2 stk. laurbærblad -
0,5 boks hermetiske tomater -
1 ss tomatpuré -
2,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong -
200 g spagetti eller tagliatelle -
50 g revet parmesan -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts malt muskat
Slik gjør du
- Finhakk løk, gulrot, selleri og hvitløk.
- Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til grønnsakene blir blanke og myke. Ha over i en gryte.
- Ha resten av oljen i en stekepanne, og fres lammekjøttdeigen til den begynner å få farge. Ha kjøttdeigen over i gryten sammen med laurbærblad, muskat, tomat, tomatpuré og buljong. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.