Speket eggeplomme

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta. 

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g salt
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Bland salt og sukker og hell halvparten i en liten form. Lag små groper med litt mellomrom (bruk den butte enden av et egg til å lage gropene).
  2. Skill egg og legg én og én plomme i gropene. Dryss over resten av salt- og sukkerblandingen slik at eggeplommene er helt dekket.
  3. Dekk formen med plastfolie eller lokk. Sett i kjøleskap i 24 timer.
  4. Forvarm stekeovnen til 60 °C. Legg litt bakepapir på et stekebrett. Løft eggeplommene forsiktig ut av saltblandingen og skyll dem godt i kaldt vann. Tørk vekk så mye som mulig av vannet. Legg eggeplommene på stekebrettet og plasser brettet midt i stekeovnen. Bruk steketermometer, da blir det lettere og kontrollere temperaturen i ovnen.
  5. La eggeplommene tørke i ovnen i ca 2 døgn, til de er tørre og faste. 
  6. Oppbevar eggeplommene mørkt og kaldt i et tett glass med lokk. Oppbevart riktig har de en holdbarhet på minst 1 måned.