Steam bun med asiatisk ribbe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Steam buns, eller bao buns, er perfekt å fylle med julens ribberester. Retten du lager når du er litt ferdig med ribbe, men ikke helt. Sammen med litt asiatisk glaze og kålsalat får du en skikkelig smaksbombe i romjula. Dette er Kokkens Jul, ved Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg. Julekos på stjernenivå!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av stekt ribbe
  • 1 ss nøytral olje til steking

Glaze:

  • 6 ss bbq-saus
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus

Kålsalat:

  • 100 g rester av rødkål eller strimlet rødkål
  • 2 ss majones
  • 1 ss sennep
  • 1 ss agurkmix
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)

Tilbehør:

  • 4 stk. bao (steam buns)
  • 12 skiver agurk
  • 20 g frisk koriander

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!

Dette er én av tre retter Mymint disker opp med i denne runden av Kokkens Jul. Sjekk også ut Dumpling med pinnekjøtt og Asiatisk lutefisk i potetlefse!

bar