Steam bun med asiatisk ribbe
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Steam buns, eller bao buns, er perfekt å fylle med julens ribberester. Retten du lager når du er litt ferdig med ribbe, men ikke helt. Sammen med litt asiatisk glaze og kålsalat får du en skikkelig smaksbombe i romjula. Dette er Kokkens Jul, ved Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg. Julekos på stjernenivå!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g rester av stekt ribbe -
1 ss nøytral olje til steking
Glaze:
-
6 ss bbq-saus -
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
2 ss soyasaus
Kålsalat:
-
100 g rester av rødkål eller strimlet rødkål -
2 ss majones -
1 ss sennep -
1 ss agurkmix -
1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
Tilbehør:
-
4 stk. bao (steam buns) -
12 skiver agurk -
20 g frisk koriander
Slik gjør du
Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!
Dette er én av tre retter Mymint disker opp med i denne runden av Kokkens Jul. Sjekk også ut Dumpling med pinnekjøtt og Asiatisk lutefisk i potetlefse!