Suovas i brioche
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne spennende burgeren er ikke bare hipp, men også full av gode smaker. Det kan være rask hverdagsmat eller en knallgod middag i helgen.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav -
2 ss smør -
2 ss soyasaus -
2 ss honning -
4 blader grønnkål -
0,5 stk. rødkål -
1 ss sesamolje -
1 ts sitronsaft -
1 pk snøfrisk naturell -
2 ts kvernet pepper -
1 ts sesamfrø -
4 stk. brioche hamburgerbrød
Slik gjør du
- Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
- Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
- Tilsett honning og soya, og kok det til det begynner å tykne. Har det blitt for tykt så kan du tilsette litt vann.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Vask grønnkålblader og rødkål, fjern stilker og kutt dem i fine strimler. Bland grønnsakene sammen med sesamolje og sitronsaft. Sett til side.
- Rør sammen snøfrisk og pepper.
- Grill eller varm briochebrødene. Bre over snøfrisk, legg på kålsalat og stekt suovas og topp med sesamfrø.
Server gjerne med søtpotetchips eller ovnsstekte potetbåter.