Suovas i brioche

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne spennende burgeren er ikke bare hipp, men også full av gode smaker. Det kan være rask hverdagsmat eller en knallgod middag i helgen.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 4 blader grønnkål
  • 0,5 stk. rødkål
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 pk snøfrisk naturell
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ts sesamfrø
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  3. Tilsett honning og soya, og kok det til det begynner å tykne. Har det blitt for tykt så kan du tilsette litt vann.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Vask grønnkålblader og rødkål, fjern stilker og kutt dem i fine strimler. Bland grønnsakene sammen med sesamolje og sitronsaft. Sett til side.
  5. Rør sammen snøfrisk og pepper.
  6. Grill eller varm briochebrødene. Bre over snøfrisk, legg på kålsalat og stekt suovas og topp med sesamfrø.

Server gjerne med søtpotetchips eller ovnsstekte potetbåter.