Tangsalt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag ditt eget tangsalt, med smak og duft av frisk sjø. En fantastisk smaksforsterker til alle retter med fisk og skalldyr, og nydelig til lam.
Ingredienser
1 porsjoner
-
250 g grovt salt -
500 g tang (for eksempel sagtang, sukkertare eller søl)
Slik gjør du
- Bruk saks når du sanker tang slik at du ikke river den løs fra fjellet. Bruk de ytterste delene av tangen og fjern de groveste delene.
- Kok opp vann i en vid kjele og dypp tangen raskt i vannet slik at den skifter farge. Avkjøl i kaldt vann.
- Tørk tangen på et luftig sted til den er så tørr at du kan smuldre den mellom fingrene.
- Ha tang og salt i en hurtigmikser eller blender og kjør det til det er så grovt/fint du ønsker det.
Oppbevar tangsaltet i tett glass. Bruk saltet som smaksforsterker i fisk- og skalldyrretter eller på lammekjøtt.
det er ikke nødvendig å dyppe tangen i kokende vann før den tørkes, men det gir det en fin grønn farge.