Tysk potetsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig varm potetsalat med bacon – uunnværlig tilbehør til salt og røkt kjøtt, tykke spesialpølser og grillmat, og et must ved siden av svineknoken på høstens oktoberfest!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. purre
  • 350 g bacon
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Vask potet godt, behold skallet på. Del dem i jevnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
  2. Del purreløk på langs og skyll godt. Snitt purren grovt og bland den sammen med den kokte poteten.
  3. Skjær bacon i terninger og stek dem i en varm stekepanne til de er gylne og sprø.
  4. Trekk pannen til side og løft ut baconbitene. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  5. Avkjøl fettet i pannen litt, og visp inn eddik, sukker, sennep, salt og pepper. Varm opp på ny og la dressingen småkoke et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og la den surre et minutt.
  6. Hell den varme dressingen over potetene, tilsett sprøstekt bacon og hakket persille. Vend alt forsiktig sammen og server varm eller lun.