Varm sjokolade med bringebær

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm sjokolade med bringebær? Flytende godis for slikkmunner, spennende, morsomt og vidunderlig! Den perfekte kosedrikk for de aller mørkeste vinterkveldene.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem

Slik gjør du

  1. Tin bringebær (om nødvendig) og ha dem i en liten gryte. Ta vare på noen bær til pynt. Bland inn melis og kok opp. Hell alt i en sil og bruk en skje til å presse det gjennom silen, slik at du får en tykk bærsaus.
  2. Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokoladen i mindre biter og ha i den varme melken sammen med vaniljesukker. Trekk kjelen av platen og la den stå i et par minutter. Visp godt, slik at sjokoladen løser seg i den varme melken. 
    Den ideelle temperaturen på varm melk er 65-70 grader. Blir den varmere enn det, kan den få en bismak.
  3. Fordel bærsausen i fire store kopper. Spar litt til pynt. Hell den varme sjokoladen i koppene. Legg i en klatt pisket krem og pynt med bringebær og resten av bærsausen. Server straks.

Du kan godt bruke syltetøy istedenfor hele bær. Klem syltetøyet gjennom en sil på samme måte som beskrevet i oppskriften. 

Du kan også bytte ut bringebær med andre typer bær, som for eksempel solbær eller bjørnebær. Litt revet appelsin- eller sitronskall gir også spennende smak på sjokoladen.