Vietnamesisk kylling i karri
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det er alltid spennende å møte andre lands matkulturer, i sær når det er så velsmakende som denne vietnamesiske kyllingen med kokos- og karrisaus.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. kyllingfilet
Karrimarinade:
-
2 ts karri , bland gjerne mild og sterk -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ts sukker -
saft og finrevet skall av
1 stk. lime
Kokos- og karrisaus:
-
2 stk. løk -
2 ts karri -
1 stk. laurbærblad -
0,5 ts gurkemeie -
ca.
6 dl kokosmelk -
1 dl kaffefløte -
1 ss soyasaus -
1 boks hermetisk ananas i ringer -
150 g aspargesbønner
-
1 pk risnudler á 250 g -
8 blader frisk koriander til pynt, hvis ønskelig
Slik gjør du
- Del kyllingfiletene i mindre biter. Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid, gjerne over natten. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking.
- Stek kyllingbitene, kok ut pannen med litt vann, og ha dem i sausen.
- Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, gurkemeie, kokosmelk, fløte og soyasaus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt.
- Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.