Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske.
Ingredienser
porsjoner
-
750 g medisterdeig -
2 ts salt -
3,5 ss potetmel -
0,5 ts pepper -
0,5 ts malt muskat -
0,5 ts malt ingefær -
3,5 dl melk -
2 ss smør til steking -
200 g frosne erter -
150 g smårettbacon -
1 ss smør til steking
Potetstappe:
-
ca.
800 g mandelpotet eller andre melne poteter -
ca.
1,5 dl melk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.