Papayasalat med biffspyd
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Papayasalat er en gjenganger i det thailandske kjøkken. Salaten er sprø, frisk, syrlig og samtidig litt sterk. Sammen med saftige smakfulle grillspyd med mørt biffkjøtt er dette en favoritt på grillen.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ytrefilet av storfe
MARINADE:
-
0,5 dl soyasaus -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
0,5 stk. finhakket rød chili -
0,5 dl nøytral olje
PAPAYASALAT:
-
2 båter hvitløk -
1 stk. grovhakket rød chili -
2 ss rørsukker -
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
saft av
1 stk. lime -
75 g peanøtter -
1 stk. strimlet grønn papaya -
300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter -
2 stk. gulrot , i tynne strimler -
250 g rød cherrytomat , delt i 2
Slik gjør du
Server biffspydene sammen med den friske og spicy papayasalaten.
Grønn papaya kan være litt vanskelig å få tak i. Som erstatning kan du strimle gulrot og litt hodekål, og følge oppskriften som beskrevet. Kjøp vanlig små papaya, del i terninger, og vend terningene inn i salaten.