Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

bar

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.