Persillesuppe med strimlet svinekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g renskåret svinekjøtt i strimler -
2 ss margarin til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
Skall av
1 stk. sitron (kun det gule) -
2 ss grovhakket bladpersille
Persillesuppe:
-
2 stk. potet -
2 stk. persillerot -
2 båter grovhakket hvitløk -
0,5 stk. grovhakket løk -
1 ss nøytral olje til steking -
12 dl vann -
2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning -
100 g bladpersille -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.