Blodpudding
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blodpudding er tradisjonsmat i hele landet, og kan lages av blod fra alle slags slaktedyr. Å bruke alle deler av dyret, også blodet, er bærekraftig og viktig. Det finnes en rekke oppskrifter på blodpudding. Denne er ganske enkel, og kan varieres med både krydder og ulike tilsetninger.
Ingredienser
porsjoner
gir ca 1 liter
-
5 dl matblod eller annet blod -
1 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 klype malt allehånde -
1 klype malt nellik -
1 klype malt ingefær -
50 g sukker -
50 g brødrasp -
50 g rosiner (kan utelates) -
25 g siktet rugmel -
125 g kvernet spekk eller smeltet, avkjølt smør -
125 g lettkokte havregryn eller kokt ris
Slik gjør du
Server blodpudding med kokte poteter, sirup, grønnsaker og brunet smør. Mange liker også stekt flesk, råkost, stekte epler og tyttebærsyltetøy eller eplemos til blodpuddingen.