Gravet laks
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag din egen gravlaks. Det er lett å få til og smaker attpåtil supergodt. Navnet gravlaks stammer fra middelalderen da fiskerne gravde ned saltet fisk i sanden for gjæring. I dag bruker vi sjeldent å gjære laksen, men bruker i stedet en såkalt tørrmarinade bestående av salt, sukker og dill.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg laksefilet -
15 g sukker -
30 g salt -
1 ts malt hvit pepper -
1 bunt hakket frisk dill -
3 ss akevitt eller druebrennevin
Slik gjør du
Tips:
- Gravlaks med sennepssaus, stuede poteter eller kokte nypoteter smaker supergodt.
- Gravlaks holder seg godt i 4-5 dager, forutsatt lagring ved kjøleskaptemperatur. Skal den oppbevares lenger bør den fryses. I fryseren holder den i ca. 3 måneder, forutsatt tett emballasje.