Kje i dillsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben) -
2 ss smør eller margarin -
1,5 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
250 g aromasopp -
3 dl vann -
3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme -
2 ts maisenna ved behov -
2 ss hakket frisk dill
Tilbehør:
-
2 stk. gulrot -
800 g potet
Slik gjør du
Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.
Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.