Kjøtt, buljong og margbein

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell samisk rett med margbein, reinsdyrkjøtt og rykende varm buljong - noe som varmer godt på mørke kvelder.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 1,5 l vann
  • 3 ts salt
  • 0,5 kg margbein av reinsdyr
  • 3 stk. gulrot
  • 200 g kålrot
  • 200 g hodekål
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha salt i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøtt La det trekke ved 90° C i ca. 3 timer - til kjøttet er mørt.
  2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 
  3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere  ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.