Kjøtt, buljong og margbein
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tradisjonell samisk rett med margbein, reinsdyrkjøtt og rykende varm buljong - noe som varmer godt på mørke kvelder.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg grytekjøtt av reinsdyr -
1,5 l vann -
3 ts salt -
0,5 kg margbein av reinsdyr -
3 stk. gulrot -
200 g kålrot -
200 g hodekål -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Ha salt i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøtt La det trekke ved 90° C i ca. 3 timer - til kjøttet er mørt.
- Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene.
- Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!
Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.