Kjøttfarse

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god farse er utgangspunktet for mange deilige middager.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss potetmel
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • ca. 2 dl melk eller vann

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig og salt. Deigen skal bli hard og seig før du rører inn potetmel og krydder. 
  2. Bland kjøttdeig, potetmel, krydder i foodprosessoren og kjør i ca. ett minutt. Tilslutt røres væsken inn litt etter litt til en passe fast farse.
  3. Farsen kan formes som du ønsker, til kjøttboller, kjøttkaker, karbonader eller andre former. Husk at kjøttfarse må gjennomstekes helt - uansett hvilken form du lager dem i.
Har du ikke foodprosessor, ligger nøkkelen i å røre kjøttdeig og salt lenge og mye.