Kjøttfarse
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En god farse er utgangspunktet for mange deilige middager.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
2,5 ss potetmel -
0,25 ts pepper -
0,25 ts malt muskat -
0,25 ts malt ingefær -
ca.
2 dl melk eller vann
Slik gjør du
- Bland kjøttdeig og salt. Deigen skal bli hard og seig før du rører inn potetmel og krydder.
- Bland kjøttdeig, potetmel, krydder i foodprosessoren og kjør i ca. ett minutt. Tilslutt røres væsken inn litt etter litt til en passe fast farse.
- Farsen kan formes som du ønsker, til kjøttboller, kjøttkaker, karbonader eller andre former. Husk at kjøttfarse må gjennomstekes helt - uansett hvilken form du lager dem i.
Har du ikke foodprosessor, ligger nøkkelen i å røre kjøttdeig og salt lenge og mye.