Kjøttkaker med kålstuing
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren eller brett opp ermene, og lag verdens beste kjøttkaker!
Ingredienser
porsjoner
Kjøttkaker:
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,25 ts malt muskat -
0,25 ts malt ingefær -
2 ss potetmel -
1,5 dl vann eller melk
Tilbehør:
-
8 stk. potet
Brun saus:
-
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
1 l kjøttkraft eller buljong
Kålstuing:
-
700 g hodekål -
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
4,5 dl kokevann -
2 dl melk -
0,25 ts malt muskat
Slik gjør du
Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.
Ble du gira på mer kjøttkaker? Besøk vår kjøttkakeguide, der du får alle våre varianter av kjøttkaker og ikke minst alle de forskjellige tilbehørsfavorittene.