Kjøttkaker med kålstuing
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren og lag dette knallgode måltidet!
Ingredienser
porsjoner
Kjøttkaker:
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,25 ts malt muskat -
0,25 ts malt ingefær -
2 ss potetmel -
1,5 dl vann eller melk
Tilbehør:
-
8 stk. potet
Brun saus:
-
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
1 l kjøttkraft eller buljong
Kålstuing:
-
700 g hodekål -
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
4,5 dl kokevann -
2 dl melk -
0,25 ts malt muskat
Slik gjør du
Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.