Klassisk lammestek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg -
2 ts salt -
1 ts pepper -
3 båter hvitløk -
4 stilker frisk rosmarin -
3 dl vann
Ovnsbakte grønnsaker:
-
6 stk. gulrot i staver -
1 stk. sellerirot i biter -
3 stk. løk i båter -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Sjysaus:
-
ca.
5 dl kraft fra steken -
2 ss maisenna
Slik gjør du
Server gjerne med gode poteter, sjysaus og en god sennep eller ripsgelé.
Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.