Ovnsbakt bibringe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Om middagen får stå så lenge i ovnen at du glemmer at du satte den der, er det nesten som å komme til ferdig middag! Oksebringe kan du godt glemme i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 kg bibringe -
2 ts salt -
1 ts pepper -
3 dl rødvin (eventuelt hvitvin) -
2 dl vann -
4 stk. løk delt i 4 -
4 stk. gulrot delt i grove biter -
2 stk. purre i biter -
0,25 stk. sellerirot i staver -
2 stk. pastinakk i staver -
4 båter grovhakket hvitløk -
2 stilker frisk timian -
2 ss romtemperert smør
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 220 °C. Fjern slinter, sener og noe fett fra kjøttet og bind det om nødvendig opp med litt hyssing. Gni det godt inn med salt og pepper og legg det over i en ildfast form.
- Hell på vin og vann. Dekk formen med aluminiumfolie så det blir tett. Sett formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 125 °C og la kjøttet stå i minst 2 ½ time.
- Ta folien av formen og fordel grønnsaksbiter rundt kjøttet. Bland smør, timian og hvitløk, og fordel blandingen på toppen av kjøttet. Bak videre midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
- Ta formen ut av ovnen, løft kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile. Sil kraften over i en kjele og la den koke kraftig inn. Dekk grønnsakene med folie slik at de holder seg varme.
- Skjær kjøttet i rause skiver og legg på et fat med grønnsakene ved siden av. Server med hjemmelaget potetmos og innkokt saus. Revet pepperrot eller pepperrotkrem smaker godt til.