Reinsdyrstek i gryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Det tar ca. 10 timer per kilo kjøtt. I denne oppskriften har vi stekt reinsdyrsteken i en gryte.
Ingredienser
8 porsjoner
-
2 kg reinsdyrstek -
1 ts pepper -
1 ts salt -
1 ts tørket timian -
1 ts sennepsfrø -
1 ts einebær -
4 stk. laurbærblad -
2 ss smør til steking -
1 stk. gulrot -
1 stk. purre -
1 stk. løk -
100 g sellerirot -
2 ss hakket persille til pynt
Viltsaus:
-
3 ss smør -
3 ss hvetemel -
7 dl viltkraft , eventuelt buljong -
1 beger crème fraîche orginal, 35 % -
5 stk. einebær -
4 skiver ekte geitost
Slik gjør du
Server reinsdyrstek i skiver sammen med rotgrønnsaker og deilig saus. Dryss gjerne litt hakket bladpersille over til pynt. Kokte eller ovnsbakte poteter smaker også godt til.