Steak and kidney pie
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
By på en skikkelig britisk klassiker! Når du besøker England, er et besøk på en av de flotte, gamle pubene obligatorisk. Der står garantert biff- og nyrepai på menyen, en av de mest kjente britiske nasjonalrettene. Her har du oppskriften.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg -
250 g kalvenyrer eller lammenyrer -
2 stk. løk -
4 ss nøytral olje til steking -
2 ss hvetemel -
100 g aromasopp eller sjampinjong -
2 stk. laurbærblad -
4 stilker frisk timian eller 1 ts tørket -
2 ss tomatpuré -
1 ts tørr sennep -
1 ss rødvinseddik -
2 ss worchestershiresaus -
1 stk. gulrot -
4 dl oksekraft eller hønsebuljong -
3 ss hakket frisk persille -
4 plater butterdeig -
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
Server paien rykende varm fra ovnen, gjerne med en hjemmelaget potetmos eller fries og dampede grønnsaker, eller bryt med det erkebritiske og server en frisk salat.