Egg royal med crème fraîche og løyrom

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eggestand er en litt glemt tilberedningsmåte for egg. Ufortjent synes vi, for en perfekt eggestand er nydelig, fløyelsmyk og delikat og egner seg perfekt som en liten forrett. som her, servert med knasende sprøtt brød, løyrom og dilldressing.

Ingredienser

porsjoner

Eggestand:

  • 3 dl matfløte eller melk
  • 6 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Dilldressing:

  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Til servering:

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,25 pk feldsalat eller annen frisk salat
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g løyrom , lakserogn eller annen kaviar

Slik gjør du

Vil du ha flere tips til hva du kan servere til forrett i selskapet? Her finner du noen gode og enkle forretter som smaker!