Helstekt indrefilet av storfe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet av storfe er perfekt til spesielle anledninger eller deilige helgemiddager. Med denne oppskriften får du veiledning til å tilberede kjøttet saftig og smakfullt, og så mørt at det smelter på tungen. Kombiner gjerne indrefileten med rødvinssaus for et ekstra løft – en garantert suksess rundt middagsbordet!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg indrefilet av storfe -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør til bruning
Saltbakte småpoteter:
-
16 stk. småpoteter -
2 dl grovt salt -
1 ss nøytral olje
Tilbehør:
-
400 g aromasopp -
350 g sjalottløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss grovhakket frisk timian -
2 ss smør til steking -
200 g aspargesbønner
Slik gjør du
Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og aspargesbønner. Server saltbakte poteter til.
Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.