Helstekt indrefilet av storfe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av storfe er perfekt til spesielle anledninger eller deilige helgemiddager. Med denne oppskriften får du veiledning til å tilberede kjøttet saftig og smakfullt, og så mørt at det smelter på tungen. Kombiner gjerne indrefileten med rødvinssaus for et ekstra løft – en garantert suksess rundt middagsbordet!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg indrefilet av storfe
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til bruning

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og aspargesbønner. Server saltbakte poteter til.  

Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.

bar