Helstekt indrefilet med brokkolini

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Perfekt helstekt indrefilet av storfe. Dette er gjestematen som alle rundt bordet kommer til å elske. Server med fløtegratinerte poteter, pannestekt brokkolini og vårløk og rødvinssaus.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 1 ts smør
  • 2 dl revet ost

Fløtegratinerte poteter:

  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 kg potet
  • 4 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 400 g brokkolini
  • 150 g vårløk
  • 2 ss smør
  • 4 dl rødvinsaus

Slik gjør du

bar
bar
bar

Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med de smørstekte grønnsakene, brokkolini og vårløk. Server med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus til.

Til helstekt indrefilet passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, eller en peppersaus.

bar