Lammecarré med blomkålpuré

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammecarré er en av de aller edleste stykkene av lam. Servert med supersmooth blomkålpuré med på laget blir dette en vinner på gjestebordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré à ca 350 gram
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 båter hvitløk

Urteskorpe:

  • 200 g daggammelt brød
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 bunt bladpersille
  • 30 g pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • 50 g smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss smør til steking
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du

Server lammecarré med blomkålpuré og gjerne noen gode poteter.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!