Langtidsstekt lammelår
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det er ikke alltid det frister å hoppe over turen for å passe på at lammesteken ikke blir for mye stekt! Da er det genialt å sette steken i ovnen på lav temperatur, mens du gjør det du har lyst til. For å få en fin stekeskorpe på kjøttet, er det lurt å gi steken en runde under grillelementet i ovnen før videre steking.
Ingredienser
-
1 stk. lammelår (ca. 2 1/2 kg) -
2 ss olivenolje -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
3 båter hvitløk -
4 kvister frisk rosmarin -
3 stk. gulrot -
500 g sellerirot -
2 stk. løk -
3 dl vann
Slik gjør du
Når steketermometeret viser 65 °C etter 5-6 timer er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C. Her kan du lese mer om langtidssteking av lammelår.
... og du, ble det rester etter lammemiddagen? Lag deilig bruschetta med lammestek, eller sjekk ut noen av de andre gode tipsene vår til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.
Eller lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.