Oksefilet Wellington

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Beef Wellington er en ekte klassiker som regnes som et c-moment på kjøkkenet. Dette eren rett du virkelig kan briljere med! Ta deg god tid og kos deg med tilberedningen, og vi vi garanterer at du kan sole deg i glansen fra gjestenes beundrende blikk! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,2 kg indrefilet av storfe (midtstykket)
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Soppfyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Til innbaking:

  • 1 pk frossen butterdeig
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

Server med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Små, stekte poteter smaker også godt til. 

bar