Plommechutney
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med norske plommer fra hagen eller butikken lager du sesongens diggeste tilbehør til maten! Denne spennende plommechutneyen med smak av ingefær, kanel og stjerneanis passer like godt til kjøttretter som til ostefatet.
Ingredienser
1 porsjoner
-
1 kg plomme -
0,5 stk. finhakket rødløk -
1 ss revet frisk ingefær -
300 g brunt sukker -
1,5 dl hvitvinseddik -
1 stk. hel kanel -
1 stk. stjerneanis -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Skyll plommene under rennende vann. Del dem i to, fjern steinen og del i mindre biter.
- Ha plommebitene i en kjele sammen med eddik, rødløk, ingefær, sukker, kanel og stjerneanis.
- Kok opp, senk varmen og la chutneyen koke på middels varme i minst 45-60 minutter, eller til chutneyen har tyknet.
- Hell den varme chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur.
Om du ønsker en sterkere chutney kan du med fordel tilsette litt kajennepepper eller frisk chili.
Du kan også ta en titt på oppskriftene på eplechutney, grønnsakschutney og chutney med løk og appelsin.