Krabbekaker med urtedipp

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige krabbekaker servert med en frisk urtedipp, inspirert av den virale «green goddess dressing». En nydelig kombo! Perfekt som en liten smårett eller på tapasbordet.

Ingredienser

porsjoner

Krabbekaker:

  • 300 g melen potet
  • 300 g renset krabbekjøtt
  • 0,5 stk. egg
  • 0,5 dl potetmel
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts revet sitronskall

Urtedipp:

  • 100 g babyspinat
  • 100 g bladpersille
  • 30 g frisk dill eller mynte
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Til panering og fritering:

  • 2 ss potetmel eller hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. egg
  • 2,5 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Slik gjør du

Server krabbekakene lune med urtedipp. Ønsker du litt mer tilbehør kan du også serve litt moste erter eller en ertepuré til disse krabbekakene – enkelt og godt!

bar

På utkikk etter flere småretter? Sjekk ut tapassiden vår eller våre forslag til enkle forretter og bli inspirert!