Pizza med pinnekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt -
1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g) -
3 ss hvit pizzasaus -
150 g revet hvitost -
0,25 stk. rødkål -
0,5 stk. rødløk -
3 ss hakkede tørkede tranebær
Slik gjør du
- Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
- Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
- Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
- Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
- Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
- Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.