Pizza med ribbe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Her har du en skikkelig julepizza! Pizza med rester av ribbe, grønnkål, hasselnøtter og snadder. Bruk en halvstekt pizzabunn eller lag pizzadeigen selv.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g rester av stekt ribbe -
1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g) -
3 ss hvit pizzasaus -
150 g revet hvitost -
75 g grønnkål -
0,5 stk. rødløk -
1 ss grovhakkede hasselnøtter -
0,5 stk. granateple
Slik gjør du
- Rens rester av ribbe fri for bein og svor. Skjær ribberestene i tynne skiver.
- Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
- Rens grønnkål, ta eventuelt bort stilken og riv bladene i små biter, drypp over noen dråper olje og klem oljen inn i grønnkålen.
- Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Grovhakk hasselnøtter.
- Legg grønnkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen. Dryss over hakkede hasselnøtter.
- Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
- Rens granateple mens pizzaen står i ovnen.
- Topp pizzaen med granateple.
Drypp eventuelt over litt honning eller server en god rømmedressing til.