Svinekam med urter og tomatsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekam er nydelig mat som passer godt både sommer og vinter. Her har vi laget en lett og sommelig variant krydret med sesamfø og masse urter, og serverer med en frisk tomatsalat og rømmedressing. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø (kan utelates eller byttes med hvite sesamfrø)
  • 1 dl friske urter (f.eks. persille, timian, rosmarin)

Tomatsalat

  • 6 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær av svoren om den fortsatt sitter på. Fjern eventuelt også litt av fettet om du synes det er for mye.
  2. Finhakk urtene og bland dem med sesamfrø og litt salt og pepper.
  3. Rull svinekammen i urteblandingen slik at den er godt dekket av urter og sesamfrø over det hele. 
  4. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell i litt kokende vann og pakk formen inn i aluminiumsfolie slik at det er helt tett. 
  5. Plasser formen midt i stekeovnen på 125 °C og stek i 2-3 timer. Kjernetemperaturen skal være 68-74 °C.
  6. Skjær tomatene i grove terninger og kutt løken i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten godt og fjern de groveste stilkene. Bland tomater, løk og spinat i en bolle.

Server med rømme- og urtedressing.