Lapskaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med norske rotgrønnsaker, potet og mørt og deilig kjøtt av høyrygg. Kan det bli bedre?
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog -
2 ss smør , til steking -
10 dl vann -
1 stk. kjøttbuljongterning -
800 g potet i terninger -
3 stk. gulrot i terninger -
150 g kålrot -
150 g persillerot -
0,5 stk. purre -
1 ts salt -
0,5 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
Server med grovt brød eller flatbrød.
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.
På utkikk etter en variant? Du kan også lage en lys lapskaus. Da bytter du ut høyrygg av storfe med lettsaltet svinekjøtt. Eller sjekk ut vår deilige Boeuf Bourguignon, den kan minne litt om vår kjære lapskaus, men har en deilig fransk touch.