Vannkefir grunnoppskrift
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Vannkefir er i vinden om dagen! Det er probiotisk og godt for magen, leskende og kan smaksettes som du liker den. Dette er grunnoppskriften på den populære drikken, men prøv gjerne med ulike smakstilsetninger, som vannkefir med bringebær.
Ingredienser
1 porsjoner
-
1 l vann -
4 ss sukker -
2 ss kefirkorn -
1 skive økologisk sitron -
30 g økologiske rosiner , eller rosiner uten sulfat
Slik gjør du
Før du starter:
- Løsne gummiringen fra glasset om den har det, for glasset kan eksplodere under trykk. Lokket kan med fordel bare legges løst på mens fermenteringen foregår.
- Kefirkorn tåler ikke metall, så unngå å bruke metall på redskapene som er nær kefirkornene. Velg derfor tøysil, sleiv i plast eller tre og krukke i glass eller plast.
- Bruk økologisk sitron og rosiner, eventuelt velg rosiner uten sulfat. Sulfat vil gi vannkefiren er vond lukt og ødelegge batchen.
Vil du smaksette vannkefiren? Sjekk ut oppskrift på vannkefir med bringebær. Vil du teste andre smaker, kan du bruke samme fremgangsmåte.