Enkel kake med eple og honning
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Det finnes mange veier til en god eplekake, men enklere enn dette blir det nesten ikke. Revet eple gjør kaken saftig og god, og toppet med pisket honning får du en lekker og søt kake av høstens epler.
Ingredienser
-
200 g smør -
3 stk. egg -
4,5 dl sukker -
4 dl hvetemel -
1,5 ss vaniljesukker -
3 stk. store eple -
150 g honning (gjerne lynghonning) -
30 g hakkede mandler til topping
Slik gjør du
Norsk honning har en unik smak som skifter med sesongene. Variasjon i konsistens, farge og smak bestemmes ut fra hvor biene henter blomsternektar.
I denne oppskriften vil en lys sommerhonning bidra med lett syrlighet og sødme, med mer flytende honningglasur. En lynghonning gir en større smakskompleksitet, og en fastere glasur.
Lyst til å prøve andre varianter av eplekake? Sjekk ut eplekake med norsk eplesider, eller tolags eplekake!
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.