Røkt juleskinke med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Juleskinke i skiver servert som en del av en herlig sharingmeny, gir verten tid til gjestene og gjestene en ekstra sosial matopplevelse.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 2 kg surret, røkt juleskinke

Slik gjør du

1. Pakk skinken i aluminiumfolie og legg den i en langpanne eller ildfast form. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.

Skinken kan også legges i kokende vann. La den trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 74 °C. Dette tar ca. 2 timer for en skinke på 2 kilo.

2. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og eventuelt svoren. Server skinken lun eller avkjøl den helt og server den kald.

Du får også kjøpt ferdig kokt juleskinke i butikken, som er kjempefin å sette på lunsj- eller middagsbordet i julen.

Her har vi servert den røkte juleskinken med blåbærbraisert kålrot, mandel- og kaperspesto, en fransk potet- og purresalat med sennepsdressing, grønne salatblader og stekte pærer med kremost og bacon.