Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips.

  • Pinnekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett. 

  • Kokt kveite

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk. 

  • Vegetarisk nøttestek

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Server nøttestek med masse gode smaker som en vegetar julemiddag eller som et tilbehør til kalkun. Server gjerne nøttesteken med tradisjonelt juletilbehør, eller med nye smaker som rødkål og mangosalat, grønnkål og eplesalat med cashewnøtter eller en rask rødkål-slaw

  • Julelaks

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

  • Taco med ribbe

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Nordmenn elsker taco - og ribbe! Da må jo en ribbetaco være midt i blinken. Rester av ribbe i hoisinglaze, servert i lomper og toppet med syltede grønnsaker. Dette er "next level" fredagstaco - nam!  

  • Reinsdyrfilet med rødvinssaus

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    En saftig og god reinsdyrfilet, servert med glaserte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinssaus. Herlig kosemat! Anette viser hvordan fileten blir perfekt stekt, - og gir deg noen ekstra tips!

  • Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus

    Denne oppskriften har fått 4,7 av 5 stjerner.

    Turmat
    Avansert
    Cook Time
    Over 60 min

    Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.

  • Karamellpudding

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.

  • Lapskaus med pinnekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene.

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 12:55:35