Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips.

  • Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre

    Denne oppskriften har fått 4,5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.

  • Shepherd's Pie

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Sheperd's Pie er en elsket tradisjonsrett i England, og har sitt franske motstykke i retten Hachis Parmentier. Det er vanlig å bruke enten lamme eller storfekjøttdeig, eller en blanding av disse. Dette er en ordentlig koserett for kalde, mørke høstkvelder!

  • Kremet fiskesuppe

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!

  • Kalkungryte med karri og kokos

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    Har du kalkunrester kan du lage en deilig kalkungryte med asiatiske smaker. Du kan selvsagt også lage gryten fra bunnen med fersk kalkun. 

  • Risgrøt

    Denne oppskriften har fått 4,7 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

  • Ribbe

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

  • Pinnekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett. 

  • Riskrem

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

  • Potetkake med pinnekjøtt

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Potetkake med rester av pinnekjøtt passer fint til julefrokosten eller som en liten lunsjrett når du har rester av pinnekjøtt. Potetkaken er enkel, smakfull og utrolig god.

version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 30.10.2024 22:35:43